top of page

Epilepsi Belirtileri


Epilepsi Belirtileri
Epilepsi Belirtileri

Epilepsi nöbetleri her tür epilepsinin ana semptomu olsa da, epilepsi semptomları ve belirtileri farklılık gösterebilir. Yaygın semptomlar arasında kas sarsıntısı ve kasılmalar, kısa süreli bilinç veya farkındalık kaybı, halsizlik, kaygı ve dik dik bakma yer alır. 


varsa, nöbet öncesinde, sırasında veya sonrasında çeşitli semptomlar yaşayabilirsiniz. Bu semptomların hepsi herkeste görülmeyebilir.


Nöbetlerinizin semptomlarını anlamak önemli olmakla birlikte, epilepsiden mustarip çoğu insan nöbetlerini veya meydana gelmeden önce neler olduğunu hatırlamaz.


Nöbetlerinizden birini gören birine, nasıl ortaya çıktığını ve o sırada neler olduğunu sormak önemlidir.

En yaygın epilepsi semptomları
  • Kasların kasılması ve sarsılması: İnsanlar nöbetleri düşündüklerinde, genellikle vücuttaki birden fazla kasın kasılıp sarsıldığı türü düşünürler. Bununla birlikte, vücudunuzun izole bölgelerinde de istemsiz kas kasılmaları meydana gelebilir.

  • Bilinç kaybı: Bazı nöbetler bilinç veya farkındalık kaybına neden olabilir. Bazı nöbet türlerinde bu, başkaları tarafından görülebilen tek nöbet belirtisi olabilir. Bu, düşünmeden yapılan amaçsız ve tekrarlayan hareketler olan otomatizmlerle ilişkilendirilebilir.

  • Zayıflık: Vücudunuzun herhangi bir bölgesinde zayıflık oluşabilir. Örneğin, bir kolunuzda, bir bacağınızda veya her ikisinde de zayıflığınız olabilir. Genellikle, tekrarlayan nöbetlerle vücudun aynı bölümünde zayıflık olur. Vücudun bir kısmındaki zayıflık felç gibi görünebilir, ancak nöbet bittiğinde düzelir. Bununla birlikte, felçler bazen nöbetlere neden olabilir, bu nedenle bu semptomun nedenini hemen bilmek her zaman mümkün değildir.

  • Anksiyete: Bir nöbetten önce, genellikle bir odak nöbeti, bazı insanlar endişeli hissederler. Bu, kendi semptomu ve/veya nöbetin başlamak üzere olduğuna dair bir işaret (yani aura) olabilir. Bazı insanlar yoğun bir endişe, korku veya yaklaşan bir kıyamet duygusu yaşarlar.

Instagram

bottom of page