Bebek Maması Hazırlama ve Saklama Rehberi

Bebek Maması Hazırlama ve Saklama Rehberi

Bebek beslenmesi fiziksel ve zihinsel gelişiminde büyük önem taşır.

Bebeğinize mama hazırlarken öncelikle bebek maması kabındaki talimatları dikkatlice okuyun ve uygulayın. Bu adımlar, bebeğinizin formülünü nasıl doğru bir şekilde hazırlayıp saklayacağınızı bilmenize yardımcı olacaktır. Bebeğinizin formülünü talimatlara göre hazırlamak önemlidir.

Bebeğinize mama hazırlama

Biberonları hazırlamadan veya bebeğinizi beslemeden önce ellerinizi iyice yıkayın. Bebek mamasını hazırlayacağınız çalışma alanını temizleyin ve sterilize edin.

Şişelerin temiz ve sterilize edilmesi gerekir. Bebeğinizin biberonlarını ve diğer besleme malzemelerini düzgün bir şekilde nasıl temizleyeceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmeniz gerekebilir.

Bebeğin sütü veya bebek mamasının beslenmeden önce ısıtılmasına gerek yoktur, ancak bazı insanlar bebeğinin biberonunu ısıtmayı sever. Şişeyi ısıtmaya karar verirseniz, asla mikrodalga fırın kullanmayın. Mikrodalgalar sütü ve yiyecekleri dengesiz bir şekilde ısıtarak bebeğinizin ağzını ve boğazını yakabilecek “sıcak noktalara” neden olur.

Bir şişeyi ısıtmak için: Suyun şişeye veya emziğe kaçmamasına dikkat ederek şişeyi ılık suyun altına yerleştirin. Çok sıcak olup olmadığını görmek için elinizin arkasına birkaç damla bebek maması damlatabilirsiniz.

Toz bebek maması kullanıyorsanız

Bebek formülünüzü karıştırmak için güvenli bir kaynaktan su kullanın. Musluk suyunuzun bebek maması hazırlamak için güvenli olup olmadığından emin değilseniz, şişe su tercih edilebilir.

Bebek maması kabının talimatlarında listelenen su miktarını kullanın. Her zaman önce suyu ölçün ve ardından tozu ekleyin.

Çok fazla su bebeğinizin beslenme ihtiyaçlarını karşılamayabilir.

Çok az su bebeğinizin böbreklerinin ve sindirim sisteminin çok fazla çalışmasına neden olabilir ve bebeğinizin susuz kalmasına neden olabilir.

Bebeğiniz çok küçükse (3 aylıktan küçükse), erken doğmuşsa veya bağışıklık sistemi zayıflamışsa, ek önlemler almak isteyebilirsiniz.

Hızlı Kullanın veya Güvenle Saklayın

Hazırlanan bebek maması oda sıcaklığında dışarıda bırakılırsa bozulabilir.

Hazırlanan bebek mamasını hazırlandıktan sonraki 2 saat içinde ve beslenmeye başladıktan sonraki bir saat içinde kullanın.

Hazırlanan bebek mamasını 2 saat içinde kullanmaya başlamazsanız hemen şişeyi buzdolabında saklayın ve 24 saat içinde kullanın.

Bebeğinizi besledikten sonra biberon içinde kalan bebek mamasını atın. Bebek maması ve bebeğinizin tükürüğünün kombinasyonu bakterilerin büyümesine neden olabilir. Bir sonraki kullanımdan önce şişeyi temizlediğinizden ve dezenfekte ettiğinizden emin olun.

Açılmamış bebek maması kaplarını araçlarda, garajlarda veya dışarıda değil, serin, kuru, kapalı bir yerde saklayın.

Bir bebek maması kabı açıldığında, kapağı sıkıca kapalı olarak serin ve kuru bir yerde saklayın. Buzdolabında saklamayın.

Çoğu bebek mamasının, kabı açtıktan sonraki 1 ay içinde kullanılması gerekir (etiketi kontrol edin). Kabı ilk açtığınızda, hatırlamanıza yardımcı olması için kapağın üzerine tarihi yazın.

Kap üzerinde "Son Kullanma" tarihinden sonra asla ürünü kullanmayın.

Centers for Disease Control and Prevention

0 Yorum

Bilgi! Yorum yapabilmek için, ziyaretçi girişi yapmış olmalısınız. Buraya tıklayarak üye olabilir, üyeyseniz Buraya tıklayarak giriş yapabilirsiniz.

Son Geribildirimler


Personelin İlgisi

Medicana Bursa Hastanesi' ndeki personelin ilgi ve alakasından çok memnun kaldık. Sadece emar...

B***** A******

Conserta 18mg İlaç Temininde Sorun

İlaç temininde sorun yaşamaktayım. Conserta 18mg bulamıyorum. Kocaeli' de hangi eczaneden temin...

Z***** Y*****

Doktor - Hasta İletişim Sorunu ve Doktorun...

18.12.2024 tarihinde sabah saat 09:00 sırasında Pendik Gürsel Mehmet Özçivici Aile Sağlığı Merkezi...

A***** K******

Diş Hekimi - Hasta İletişim Sorunu

17.12.2024 tarihinde saat:10:00 da Kayseri Nimet Bayraktar Ağız Ve Diş Sağlığı Hastanesi Talas...

E**** G**** Ç****

Ağız Tadımızı Bozan Baharat

Arifoğlu markasının ürünlerini yıllardır tercih eden bir tüketici olarak, son olarak satın almış...

S**** Ü****

Doktor - Hasta İletişim Sorunu

Kağıthane Kızılay Hastanesi'nde, Dr. M...... R.... A...’a hafif kırgınlık şikayetiyle başvurduk....

M****** T******